Dobar tek uz najljepše želje i najslađu 2016. želi vam Istra Inspirit...

Dobar tek uz najljepše želje i najslađu 2016. želi vam Istra Inspirit tim!

393

Bozicna cestitka Inspirit - hr

Bucolaj by chef Robert Perić

6 JAJA za zdravlje

250 g ŠEĆERA za puno ljubavi

180 g ULJA za malo strasti

1 kg BRAŠNA za dobru zabavu

KOCKICA KVASCA za šaku mudrosti

MALO SOLI za šalu

RIBANA KORICA LIMUNA ILI NARANČE za dobre prijatelje

MALO RAKIJE za puno veselja

VANILIN ŠEĆER kao šećer za kraj godine…

Priprema

Sve sastojke zajedno pomiješati i izmijesiti, a tijesto ostaviti da se diže. Nadignuto tijesto se oblikuje u valjčiće veličine koja je potrebna da ih se kasnije mota oko dlana. Takve se valjčiće oblikuje u prstene pa se tijesto pušta da se još malo digne. Peče se na 180 stupnjeva dok tijesto ne porumeni. Kada se kolačići malo ohlade, mogu se umočiti u vino i posipati šećerom.