Dodjela nagrada na stanciji Kumparička

Dodjela nagrada na stanciji Kumparička

711
Dodijelili smo nagrade! Koze i sirevi kod Kumparičke

 

Još jedan prekrasan dan! Nisu nas obeshrabrili ni magla ni blato, hrabro smo kroz vijugave cestice i makadamske puteve došli do stancije Kumparička. Doček su nam osim Aleša i Igora priredili i zaigrani ovčari koji su nas okružili, držeći nas u formaciji poput kozica koje inače čuvaju. ;-)

 

DSC_0220
Okusi i mirisi s Kumparičkinog stola

 

Prolazeći kroz siranu širio se poznati miris zbog kojeg smo i došli, a na stolu se uskoro pojavio kozji sir, tek pečeni domaći kruh, vino i domaća rakija… ali i niz drugih melema za okusne pupoljke. Nismo dugo čekali, dignuli smo zdravicu za pobjednika natječaja i pokusili malo od svega što se nudilo.

 

istra inspirit kumparicka
Sir, palenta, domaći kruh, karamel od kozjeg sira i Inspirit vrećice
DSC_0212
U božićnom duhu Inspirita
stancija kumparicka istra inspirit
Aleš Winkler, vlasnik stancije, predaje prvu nagradu Marku Percanu

 

Drugonagrađeni Zlatko Kraljić iz Zagreba nije mogao prisustvovati dodjeli, kao ni trećenagrađena Sanja Brnobić iz Pule, no za njih smo primili vrlo ukusne nagrade, koje ćemo im udijeliti – kolut kozjeg sira kao drugu te karamel od kozjeg mlijeka kao treću nagradu :-) Naravno – navedeno smo i kušali, kao stručna komisija :-)

 

istra inspirit kumparicka sir karamel
Druga i treća nagrada – kozji sir i karamel od kozjeg mlijeka

 

Prvonagrađeni je osvojio mjesec dana iskustva na stanciji Kumparička, a nagradu prema svojoj želji može i pokloniti drugoj osobi. No, da ga upoznamo sa zadacima, Aleš i Igor proveli su nas đir po stanciji da upoznamo koze – glavnu poveznicu između Inspirita i Kumparičke :) Napokon su se naše dvije kozice, ili točnije njihovih 200tinjak s našom jednom ali inspirativnom, podružile!! :-)

 

koze kumparicka istra inspirit
Vesela družina i koze

 

Jedva čekamo novu suradnju!!!