Nova sezona Istra Inspirita započela u Dvigradu

Nova sezona Istra Inspirita započela u Dvigradu

497

Prije nego što smo mogli zamisliti započela je nova sezona Istra Inspirita s Morganovim blagom u Dvigradu. Morgan je uvijek zanimljiv našim domaćim i stranim posjetiteljima obzirom da se radi o svima poznatom brandu na kojeg se ‘pale’ i mladi i stari…

Morgan3

Naš kapetan Henry Morgan kojeg glumi mladi glumac iz Osijeka, Antonio Jakupčević  se odlično snašao u ulozi opakog gusarskog kapetana te ga je svojim glasom i stasom savršeno utjelovio. Vrlo je teško dočarati veselu atmosferu mjuzikla koji se održava unutar zidina napuštenog srednjovjekovnog grada Dvigrada, ukoliko zasita niste bili ondje, a koju kreira brojna ekipa glumaca, glazbenika, akrobata i gutača vatre. Dvigrad poprimi čarobni sjaj te mu je na kratko vraćen život. Na putu prema kaštelu dočekuju nas dvije žene oboljele od kuge koje svojim pojavama potpuno dočaravaju atmosferu bolesti i teškog stanja koje je pogodilo taj grad u prošlosti. Za odličnu je šminku zaslužna Ivna Škoro. Cijela se priča vrti oko fratra kojeg glumi naš proslavljeni akademski glumac Denis Brižić koji dočekuje kapetana i njegovu gusarsku družinu te kojem se kapetan Morgan kroz predstavu ispovijeda te daje priči jednu sjetnu notu oko priče što je zapravo ‘izgubljeno blago’. Blago koje je u svima nama.

“Aye Aye, father.

What? Who is there?

My name is Harri Morgan. Father, I seek a safe place for myself to hide.

Why do you need to hide?

I’m not sure that you, as man of faith would like to hear about the things that i’ve done.

Please, tell it to me, my child. The God is forgiving.

Yes, father, I’m sure, but already made reservations in Hell, along with the people that are searching for me.

Oh yes, I’m not alone here. I’m being followed.”

Morgan14

Morgan23

Cijela priča oko Morgana i njegovog dolaska u Dvigrad u kojem je on navodno pohranio i sakrio svoje blago poprima sasvim drugačiju dimenziju kad se cijela gusarska družina sjati u kaštel te svojom glazbom, mimikom, gestikulacijom i tekstom stvori dinamičnu atmosferu dostojnu svake gusarske fešte punu pjesama, mačevanja i bakljada. Za režiju ovog jedinstvenog doživljaja zaslužna je Petra B. Blašković koja ujedno i glumi u doživljaju.  Osim već spomenutih glumaca tu su i odlični Dominik Karakašić, Šandor Slacki i Nenad Pavlović u ulogama gusara,  te glazbenice Nataša Dragun, Samanta Stell, Anka Kovač Augustiny i Sebastian Stell kao i uvjerljive Zoja Poropat i Jasna Petković u ulogama oboljelih od kuge.

Morgan24

Oni koji daju dodatnu vrijednost cjelokupnom doživljaju su multitalentirani Miro i Sedina Cerovac te Kristijan Dellabernardina ‘Kolumbo’ kao gutač vatre. Autorsku glazbu i dizajn zvuka potpisuju Bika Blasko i Ognjen Jovanović.  U predstavi također glume, plešu i pjevaju Elena Orlić, Damir Benčić, Nikolina Baškarad, Danijel Zmaj Novoselac i Luka Kontošić. Kostime je dizajnirala i izradila Kristina Nefat.

Morgan20

 What will we do with a drunken sailor?

What will we do with a drunken sailor?

What will we do with a drunken sailor?

Early in the morning

Morgan6 Morgan7 Morgan8 Morgan10 Morgan11 Morgan12 Morgan13

Na premijeri Morganovog blaga kojim smo otvorili novu ljetnu sezonu Istra Inspirita ugostili smo i poznate svjetske blogerice i novinarke – Ashley Colburn (http://www.ashleycolburnproductions.com), Kiersten Richhttp://theblondeabroad.com/,  Lauren LucorePerrie Laura Hartz (http://twitter.com/fodorstravel, https://twitter.com/perriehartz) i Sabrina & Guclu (www.justonewayticket.com)  koji u Istri borave u sklopu projekta Share Istria Turističke zajednice Istarske županije.

Morgan15 Morgan17 Morgan18 Morgan21 Morgan22 Morgan25 Morgan26

 

Zahvaljujemo se svim volonterima i studentima, KUD-u Dvigrad i općini Kanfanar, te svim sponzorima koji ponosno podržavaju ovaj projekt. Također zahvaljujemo AIESEC studentima (Demi, Yussef, Argun), te Ivani, Manueli, Saši, Ivanu i Sanji…

Sljedeći Morgan je na programu 18.08. u Dvigradu.

Više detalja na blogu:

 http://istrainspirit.hr/hr/event/morganovo-blago

Fotografije: arhiva Istra Inspirita