Osmisli svoju priču, bajku ili legendu i osvoji nagradu!!!

Osmisli svoju priču, bajku ili legendu i osvoji nagradu!!!

1265

write your story (1)

Slika preuzeta s ovog mjesta

Povodom lansiranja našeg bloga pripremili smo zanimljiv natječaj u kojem ćete moći izraziti svu svoju kreativnost, pisati bez granica i osvojiti zanimljive, ukusne ili korisne nagrade:) Uđite i vi u svijet mašte i privucite tipkovnicu bliže!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UVJETI NATJEČAJA

 Trajanje natječaja: 11.12. – 19.12.2014.

1. Nagrada

Iskustvo rada na stanciji ‘KUMPARIČKA’ u trajanju od mjesec dana
Osoba će pisati tjedna izvješća sa stancije za Istra Inspirit blog: http://blog.istrainspirit.hr/*

2. Nagrada

Polutvrdi kozji sir stancije ‘KUMPARIČKA‘.

3. Nagrada

Karamel od kozjeg mlijeka stancije ‘KUMPARIČKA‘.

_____________________________________________________________________________________

 *Nagrada se može prenijeti na drugu osobu.

Dobitnici će imati pravo objave teksta na blogu: http://blog.istrainspirit.hr/ uz objavu fotografija na koju imaju autorsko pravo. Također postoji mogućnost inscenacije priče u Istra Inspirit doživljaju. Radovi se šalju na e-mail: info@istrainspirit.hr zaključno s danom 19.12. u 12 sati. Sudionici natječaja trebaju ostaviti svoje osobne podatke i kontakt telefon.

UVJETI NATJEČAJA:

- tekst mora biti izvorno autorsko djelo;
- duljina do tri kartice teksta;
- tematski povezano s Istrom.
 

STRUČNA KOMISIJA:

Slavica Tobok Kandić, udruga Istra Inspirit;
Ivor Zidarić, ‘Legendfest’ – udruga Val kulture;
Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, udruga Zvona i Nari.

Objava dobitnika: 22.12.2014. na blogu http://blog.istrainspirit.hr/

Primopredaja nagrada će se održati na stanciji ‘KUMPARIČKA': 23.12.2014.

 

INSPIRACIJA ZA KONCEPT NATJEČAJA: Namjera je bila, oživljavajući prošlost Istre, inspirirati svakog putnika i stanovnika da pronađe samoga sebe na ovom magičnom poluotoku. Istra koja inspirira putnika kroz prošlost i projekt koji je inspiriran Istrom i njezinim duhovima prošlosti (lat. spirit) proželi su duh Istra Inspirita. Simbol Istre – koza – postao je i simbol projekta. No, koza Istra Inspirita nešto je drugačija – ona priča priču o Istri. Koza stoji uspravno, u položaju čovjeka, simbolizirajući time snagu i ponos koji dolaze iz bogate povijesti i tradicije poluotoka. Ona je svjedok vremena, putnik, avanturist i zabavljač. Glavu joj krasi kruna koja simbolizira plemenitost i upućuje na Istru kao mjesto stapanja i prožimanja kultura i nacionalnosti. Njezine su boje također vezane uz Istru – plava i zelena, poput mora i prirodnih ljepota. Tako je stvoren brend, a priča se počela širiti. Sudionici natječaja će imati priliku biti dio Istra Inspirit priča, mitova i legendi osmišljavanjem svoje vlastite priče s kojom će se priključiti ovom hvalevrijednom projektu te imati mogućnost osvojiti zanimljive nagrade sa stancije Kumparička. Ova stancija koja se nalazi nadomak Mutvorana uz vrhunske kozje sireve proizvodi i ostale proizvode od kozjeg mlijeka kao što su jogurt ili karamel. Inače, stancija Kumparička je jedna od rijetkih sirana u široj regiji koja ima vlastito stado koza.

„We are, as a species, addicted to story. Even when the body goes to sleep, the mind stays up all night, telling itself stories.“

Jonathan Gotschall, The Storytelling Animal: How Stories Make Us Human, pag. 65