Kako priče o kulturnoj baštini oživljavaju u zabavnom parku Inspiritland

Kako priče o kulturnoj baštini oživljavaju u zabavnom parku Inspiritland

186

Mian i Lean su prijatelji koji vole avanturu. Jedan voli povijest, čitati i posjećivati knjižnicu, drugi više voli dobivati dvojke iz povijesti. Međutim, uspijevaju nabaviti karte za park Inspiritland, u kojem kreće njihova velika avantura. To je uvod u priču koju je dosad imalo prilike vidjeti više od 500 vrtićke i školske djece.

Autor i redatelj je naš dugogodišnji glumac Frano Novljan (intervju s njim pročitajte ovdje ), koji i glumi u interaktivnoj predstavi zajedno sa Sandrom Lučićem, koji je osmislio glazbu. Scenografiju i kostimografiju i lutkarsku tehnologija bila je zadužena Sedina Cerovac, također dugogodišnja članica Udruge Istra Inspirit čija nas rješenja u scenografiji uvijek iznova oduševe.

044_manuel_paljuh

Mate Balota i Mian

Kroz Inspiritland oživljavaju likovi iz povijesti Istre, pred očima Miana i Leana, kao i djece. Upoznaju Tyrannosaurusa Rexa s Brijuna, gospođu La – Lavandu koja je po struci pjevačica, vampira Juru Granda, Mate Balotu, djedicu koji ima 120 godina i velike zasluge u književnosti Istre te Srdelu, zaboravljivu ribu iz Istre. Pitate se kako je moguće oživjeti toliko likova sa samo dva glumca? Tu tajnu ćemo zadržati ipak za sebe. :)

040_manuel_paljuh

Tyranosaurus Rex i Lean

021_manuel_paljuh

Gospođica La Lavanda

Cilj je ovom dinamičnom i edukativnom predstavom podsjetiti na važnost prijateljstva, zajedništva te bogate istarske povijesti. A sve to kroz pjesmu i interakciju s najzahvalnijom publikom, djecom, što nas posebno veseli i čini svjesnima da radimo prave stvari na području razvijanju programa koji obogaćuje zavičajnu nastavu Istre.

Fotografije: Manuel Paljuh