O brandu

O brandu

Priča o Istra Inspirit brandu

Riječ Inspirit dolazi od latinske riječi inspirare koja znači nadahnuti, oduševiti. Pojam je to koji predstavlja nešto ponovno oživljeno ili probuđeno.

Dok je ideja projekta koji bi obogatio kulturnu ponudu poluotoka bila u samom začetku, isplivalo je pitanje o imenu i sloganu. Predstavljajući osnovne ideje i cilj koji se želi postići takvom inovacijom, a to je uprizorenje legendi, priča, mitova i običaja vezanih uz određene lokacije, a čime bi se prikazivalo ono najbolje od Istre, sintagma Istra Inspirit poslužila je kao savršeni spoj.

Namjera je bila, oživljavajući prošlost Istre, inspirirati svakog putnika i stanovnika da pronađe samoga sebe na ovom magičnom poluotoku. Istra koja inspirira putnika kroz prošlost i projekt koji je inspiriran Istrom i njezinim duhovima prošlosti (lat. spirit) proželi su duh Istra Inspirita.

top_page_koza_bkg

 

Simbol Istre – koza – postao je i simbol projekta. No, koza Istra Inspirita nešto je drugačija – ona priča priču o Istri. Koza stoji uspravno, u položaju čovjeka, simbolizirajući time snagu i ponos što dolaze iz bogate povijesti i tradicije poluotoka.

Ona je svjedok vremena, putnik, avanturist i zabavljač. Glavu joj krasi kruna koja simbolizira plemenitost i upućuje na Istru kao mjesto stapanja i prožimanja kultura i nacionalnosti. Njezine su boje također vezane uz Istru – plava i zelena, poput mora i prirodnih ljepota.

Tako je stvoren brend, a priča se počela širiti. Dopustite da Vam ju ispričamo…

 

 

Na Istra Inspirit brend strategiji zahvaljujemo

Brandmama_logo