Crispo oduševio brojnu domaću i stranu publiku na Vižuli

Crispo oduševio brojnu domaću i stranu publiku na Vižuli

448

Unatoč najavi lošeg vremena sinoć se na arheološkom lokalitetu Vižula održao ‘Crispo’ te još jednom oživio bogatu rimsku prošlost na tom dijelu južne Istre. U predstavi je uživala monogobrojna domaća i inozemna publika koja je uz predivan zalazak sunca mogla uživati u predstavi o mladom prijestolonasljedniku Crispu te bogatoj rimskoj gozbi, reviji rimskih boginja u kojoj je sudjelovala miss Istarske županije, Elena Jung, te u raskošnom rimskom wellnessu u kojem su se mogli opustiti te uživati u masaži i prirodnim kremama. Posebni gosti na eventu bili su ‘Crispići’, mali Rimljani D.V. Medulin.

Kao što je poznato ‘Crispo’ uprizoruje ljubavne priče s rimskog dvora. Priča se vrti oko povratka mladog prijestolonasljednika Crispa kojeg je njegova zla maćeha Fausta pokušala zavesti ne bi li zadržala krunu. Urote i ljubavne spletke koje počinje smišljati nakon što je odbijena, okosnica su ove interaktivne predstave koju su uspješno odigrali brojni profesionalni glumci, glazbenici, žongleri i gutači vatre. Za režiju ovog Inspirita zaslužna je Petra Blašković, koja ujedno i glumi Faustu, a mladog Crispa glumi Franjo Tončinić. Brojnu izvođačku ekipu čine Nenad Pavlović, Denis Brižić, Elena Orlić, Antonio Jakupčević, Kristijan Dellabernardina, Sedina Cerovac, Zoja Poropat, Jasna Petković, Nataša Dragun (glazbenica), Anka Kovač-Augstiny (glazbenica) te mnogi drugi. U predstavi također sudjeluje nezaobilzni MVS Nešpula, te rimske boginje s Miss Istre Elenom Jung.  Šminku i wellness potpisuje Ivna Škoro.

Istra Inspirit se zahvaljuje Općini Medulin i Turističkoj zajednici Općine Medulin na podršci kao i brojnim studentima Sveučilišta Jurja Dobrila te volonterima i brojnim udrugama kao i svim ostalima koji ovdje nisu spomenuti, a doprinijeli su da se ovaj projekt uspješno realizira. Posebno hvala PBZ-u.

2 3 4 5 6 7 9 11 12 13 14 Crispici - 30.07
Crispo - 30.07 Fausta - Crispo 30.07

Rimske boginje - Crispo 30.07.Fotografije: Istra Inspirit