World Travel Market – kako nam je bilo u Londonu

World Travel Market – kako nam je bilo u Londonu

368

Prošle nedjelje zaputili smo se put Trsta gdje smo na aerodromu Ronchi imali let za London. Iako to nije bio prvi put da posjećujem taj velebni grad u kojem sam provela mnoge lijepe trenutke, ovaj put je doživljaj bio posebniji jer sam s najužim članovima Istra Inspirit tima i dragim kolegicama putovala na jedan od najvećih turističkih sajmova na svijetu – World Travel Market.

Stigli smo u London u večernjim satima te se smjestili u malenom hotelu na Notting Hillu. Imali smo sreću te smo nadomak hotela pronašle jedan preslatki perzijski restorančić ‘Sadaf’ gdje smo isprobali sve najbolje što kuhinja Bliskog istoka može ponuditi. Možda najbolji obrok koji smo tih dana imali tijekom našeg boravka u Londonu ;)

Istra Inspirit-WTM-17

Istra Inspirit -WTM-12
Slijedeće jutro je bilo rezervirano za posjet sajmu koji se nalazi na sasvim drugom i dosta udaljenom dijelu grada tako da smo morali ustati relativno rano kako bi stigli do Excela prije 10 sati.

Ono što nas je fasciniralo na samom ulasku na sajam je odlična kampanja belgijske regije Flandrije (inače službenog partnera sajma) naziva ‘Keep history alive’ kojom se obilježava 100. obljetnicu Prvog svjetskog rata (1914.-2014.) možda na najbolji i najupečatljiviji način. Na ulazu na sajam dočekali su nas mladi dečki odjeveni u kostime/odjeću s početka prošlog stoljeća koji su dijelili dnevne novine s vijestima kao da su iz doba te davne 1914. Osim toga u cijelom Londonu su se prikupljale donacije, a zauzvrat ste mogli dobiti broš u obliku crvenog maka, koji predstavlja simbol sjećanja na vojnike poginule u ratu. Predivan je način na koji su učinili da cijeli grad bude u znaku crvenih makova i simbolično u znaku te važne obljetnice.

Istra Inspirit -WTM-6

Istra Inspirit -WTM-11
Najviše smo vremena provele na štandu Hrvatske turističke zajednice gdje smo imale priliku vidjeti i pozdraviti suradnike i partnere projekta, te predstaviti našu ponudu za Morganovo blago uvaženim predstavnicima agencija.

Ono što nas se još najviše dojmilo na sajmu, osim kvalitetnih prezentacija i edukacija, bili su performansi kojima su određene turističke destinacije promovirale svoju ponudu te su na interaktivan način uključivale goste i posjetitelje sajma kao i potencijalne poslovne partnere u njihovu ‘priču’. Odličan primjer kako bi Istra Inspirit mogao postati glavni adut za prezentaciju ponudu Hrvatske kao destinacije kroz ‘storytelling’.

Istra Inspirit -WTM-1
Istra Inspirit ekipa i ministar turizma Darko Lorencin

 

Istra Inspirit -WTM-3

Istra Inspirit -WTM-2

Istra Inspirit -WTM-5
Slijedećeg dana smo imali još malo vremena za razgledavanja i posjet nekim meni dragim mjestima u Londonu. Tako smo između ostalog posjetili poznatu robnu kuću Harrods gdje smo se još jednom uvjerili u moć i važnost dizajna i vizualnih elemenata u prezentaciji ponude. Uživali smo također u interaktivnom konceptualnom kafiću i knjižari pod brandom National Geographic gdje su nam dolazile ideje za koncept jednog našeg novog projekta pod radnim nazivom ‘Inspirit point’, ali o tome drugi put :)

Istra Inspirit -WTM-14

Istra Inspirit -WTM-16
Istra Inspirit -WTM-15